Proces výběru nájemníka do Vaší nemovitosti by měl být systematický a důkladný. Abyste předešli případným budoucím problémům, je důležité Vaše budoucí nájemníky co nejvíce poznat.

Vše začíná již při prvním kontaktu. Rozhodně se nebojte ptát, například kolik osob bude v bytě bydlet, jestli je zájemce pracující nebo studuje, co dělá, od kdy potřebuje bydlet a na jak dlouhou dobu nájem zamýšlí. Nebojte se zeptat, jestli mají dostatečné finanční zázemí nebo jestli je jedná o kuřáky nebo osoby s domácími mazlíčky.

Osobní prohlídka slouží nejen pro zájemce, aby si prohlédli nemovitost, ale je také pro Vás majitele, abyste měli lepší možnost seznámit se s budoucím nájemníkem, udělat si osobní dojem z komunikace, dochvilnost, spolehlivosti nebo si potvrdit a doplnit prvotní informace, ale také podmínky pronájmu z Vaší strany.

Dále přichází fáze prověřování. I přes dobrý pocit se vždy říká, důvěřuj, ale prověřuj. Můžete zájemce najít na sociálních sítích, ale také je můžete prověřit z veřejných registrů, zda nemají exekuci, insolvenci, kde je vedený jejich trvalý pobyt nebo jestli třeba nejsou v hledáčku policie. Můžete prověřit příjem podle pracovní smlouvy, kterou Vám zájemce může předložit nebo si můžete vyžádat referenci od předchozích pronajímatelů.

Blížíme se do finále. Pokud zájemce a všichni spolubydlící projdou Vašim prověřením a vy jste si jisti jejich spolehlivostí, ale také třeba finanční stabilitou, je pravý čas na přípravu nájemní smlouvy, kde doporučujeme svěřit přípravu smlouvy profesionálům, advokát nebo realitní makléř s praxí. Ale mějte na paměti, že možným rizikům je nutno předcházet. A to nejen prověřením, ale také ukázněností Vás pronajímatele, který má nájemníky, platby a také papíry vždy pod kontrolou.

Pokud chcete mít jistotu, že máte profesionální servis a léta praxe na své straně, neváhejte se na nás obrátit. Dokážeme nejen najít a prověřit zájemce o nájem, připravit kvalitní smlouvy, ale také ji nemovitost převzít do správy a tím zajistit bezstarostný pronájem po celou dobu nájmu.

 

Chcete pomoci s pronájmem, prověřením nebo správou nemovitosti?

Kontaktujte nás telefonicky 774 101 334 nebo na emailu info@delamerealitysrdcem.cz

 

Masivní inzerce Exportujeme na